lauantai 12. huhtikuuta 2014

Exeter

Nyt syntyy tekstiä nopeasti, istun kahvilassa ja sovin itseni kanssa, että kakkupalaan ei kosketa, ennen kuin blogipäivitys on valmis. Eli antakaa anteeksi kielioppivirheeni, haluan kakkua!

Tässä päivityksessä kerron teille kaupungissa, missä asun. Eli aloittakaamme!

Elikkäs oleskelen tällä hetkellä Exeterissä, joka on Devon kreivikunnan pääkaupunki (joista kummastakaan kukaan ei ole kuullut mitään), joka sijaitsee Luonais-Englannissa. Seutu on Brittein saarten lämpimimmästä päästä ja täällä kasvaa jopa palmuja! Tosin ne on muualta tuotuja, mutta silti! Exeterissä on noin 120 000 asukasta eli se on suurinpiirtein Jyväskylän kokoinen. Se kuitenkin tuntuu isommalta mitä väkiluku antaa ymmärtää ja lisäksi kansainvälisemmältä ja suvaitsevammalta, kuin mikään Suomessa oleva kaupunki.

Kaupunki on juuri täydellisen kokoinen, kaikki on lähellä ja keskusta on hyvin kompakti. Itse asun hyvin kliseisessä brittiläisessä tiililähiössä, mutta onneksi keskustaan ei ole pitkä matka kävellä, noin 20 minuuttia. Lisäksi kaupungin sijainti on loistava. Merenrantakaupunkeihin menee junalla tai bussilla 15-40 minuuttia ja muutenkin Lounais-Englannin muihin kaupunkeihin ei ole pitkä matka. Ainoana miinuksena sanoisin Lontoon kaukaisen sijainin. Lisäksi julkisen liikenteen käyttäminen on äärimmäisen KALLISTA Englannissa.

Kaupunki on myös hauska yhdistelmä vanhaa ja uutta. Kaupunki pommitettiin pahasti toisessa maailmansodassa eli rakennuskanta on pääosin aika hirvittävää. Mutta joitakin hyvin vanhoja ja kauniita taloja löytyy, varsinkin maaseudulta. Lisäksi täällä harjoitetaan joitakin hyvin vanhoja ja höpsöjä tapoja. Onnistuin yhtenä päivänä osumaan jonkinlaiseen sotilasparaatin kohdalle, melkein jäi. heidän alle. Mutta tapahtuma oli seremonia Exeterin merivoimien tukikohdalle, tai jotain. Mutta se oli aika huvittavan näköistä ihmisiä hassuissa, koristeellisissa ja vanhoissa puvuissa esittämässä tärkeinä.

Kaupunki on kuitenkin myös opiskelijakaupunki kiitos yliopiston. Sen ansiosta kaupungissa on kukoistava kahvila- ja baarikulttuuri. Kaupungissa näkee myös paljon nuoria ihmisiä kävelemässä ja viettämässä aikaansa toistensa kanssa. Muutenkin kaupunki vaikuttaa hyvin eloisalta ja täällä löytyy mitä erikoisempia tapahtumia joka lähtöön! Ja koko ajan!

Ylipäätänsä pidän kaupungista kovasti! Vaikei se suuren metropolin henkeä tavoitakkaan on se söpö pikku kaupunki, jonka ihmiset luulevat itsestään liikoja.

JA NYT! KAKUN KIMPPUUN! SEURAAVAAN KERTAAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti